3 Eylül 2012 Pazartesi

HONG KONG RESTORAN BOSTANLI




2008 yılının Ekim ayında açılan restoranımızın işletmeciliği, 1 Ocak 2012 tarihinde İnan Arslan tarafından üstlenildi. Bu sayede, yeni işletmecimizin dinamik ve enerjik yapısından ve Uzak Doğu mutfaklarına olan merakından etkilenerek,  yepyeni bir işletmecilik anlayışının getirdiği, ürün ve hizmetlerimizin kalitesinde olağanüstü bir değişim ve ilerlemeyle, İzmirliler’e daha iyi hizmet vermeye başladık.
Uzak Doğu’nun en özel lezzetlerini İzmirliler ile buluşturmayı hedefleyen bizler, menümüzü de bu hedefimize uygun olarak düzenledik. Restoranımızda yalnızca sushi ya da sadece Çin Mutfağı’ndan örnekler sunmanın yetersiz olacağını, yalnız bunların Uzak Doğu’nun inanılmaz geniş mutfaklarını ve kültürlerini tanıtmaya yetmeyeceğinin bilinciyle, menümüze, Japon ve Thai Mutfakları’ndan örnekler de ekledik. Bunların yanına da en çok yakışacağını düşündüğümüz şarapları ve içkileri seçerek, çok zengin bir menü oluşturduk ve menümüzü geliştirmeye devam ediyoruz.



Sizi gerçek Uzak Doğu lezzetleri ile tanıştırabilmek için, gerçekten Uzak Doğu’lu bir şefin olması gerektiğini, bunun için de Çin’in en saygın restoranlarından şeflerle çalışmamız gerektiğini düşündük ve bunu gerçekleştirdik. 90 kişi kapasiteli mekânımızda, servisleriyle bizi temsil eden 16 çalışma arkadaşımızın da Uzak Doğu restoranları hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmalarına özen göstererek, sizlere en kaliteli hizmeti ve en lezzetli yemekleri sunmak için çalıştık.
Ayrıca, iş yemeklerinizde, özel toplantılarınızda, seminerlerinizde kullanabilmeniz için, tamamen sizlere özel bir VIP alan oluşturduk. Yemek salonumuzdan bağımsız olan VIP alanımızı, toplantılarınızda hem farklı lezzetlerle hem de farklı bir atmosferle fark yaratabilmeniz için gerekli olan her şeyi düşünerek tasarladık. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayabilmek için televizyon, koltuklar, klima, özel lavabo gibi ayrıntılarla donattık.



Amacımızı, Uzak Doğu mutfaklarını en doğru biçimde tanıtmak olarak belirledik ve hizmetlerimizi amacımıza uygun olarak, Türk damak tadını da gözardı etmeden, Uzak Doğu’nun en güzel örneklerini sizlere ulaştıracak şekilde düzenledik.

8 Ağustos 2012 Çarşamba

THAI MUTFAĞI KÜLTÜRÜ


Hong Kong Restoran’ın menüsünün en lezzetlilerinden biri olan Thai Mutfağı’na, yemek kültürü yazımızla devam ediyoruz. Bir önceki yazımızda, Thai Mutfağı’nın genel hatlarını incelemiştik. Farklı ve birbiriyle çelişkili tatları ustalıkla birleştiren pek fazla mutfak kültürü bulunmuyor. Böylesine başarılı bir mutfağın kültür özellikleri nelere dayanıyor acaba?

6 Ağustos 2012 Pazartesi

THAI MUTFAĞI


Bu hafta yine bir Uzak Doğu mutfağındayız. Hong Kong Restoran’da en leziz örneklerini bulabileceğiniz, Thai Mutfağı’nı anlatacağız.



Uzak Doğu mutfaklarını incelerken Thai Mutfağı, keskin farklılıklarıyla hemen göze çarpan bir mutfak. Tabii ki Çin ve Japon Mutfakları’nın özellikle deniz ürünleriyle etkisi çok fazla. Fakat Thai Mutfağı, biraz daha farklı özellikler taşıyor. Bilinen en yaygın özelliği, dört ana tadın, acı, tatlı, ekşi ve tuzlunun mutlaka aynı tabakta veya sofrada, dengeli bir biçimde kullanılıyor olması. Bu nedenle “Thai Mutfağı bana göre değil.” demeniz imkânsız J Hangi tadı seviyorsanız onunla devam edebilirsiniz. Fakat bu 4 ana lezzete, beraberinde bolca baharat ekleyerek harikalar da yaratabilirsiniz. Yemek yapmak, bu kadar yoğun tatları kullanarak ortaya nefis yiyecekler çıkarmak, bir sanat eseri ortaya çıkarmak gibi ustalık, maharet ve emek isteyebilir. Belki de bu nedenle Tayland’da kadınların çoğu yemek yapmayı bilmiyor. J

3 Ağustos 2012 Cuma

SUSHİ YEMENİN ADABI


Bir önceki yazımızda sushi ile ilgili ne var ne yok inceledik. Fakat en önemli kısmı en sona bıraktık: ‘Sushi yemenin adabı’.



Nasıl ki her mutfağın hatta yemeğin kendine özgü bir yemek stili varsa sushinin de var. Üstelik çok değişik anlamlar taşıyan gelenekler var. Peki nelerdir bu kurallar? Bilmeden büyük yanlışlar yapmamak için, bunları mutlaka okumalısınız:

2 Ağustos 2012 Perşembe

SUSHİ DOSYASI


Kimilerinin vazgeçilmezi, kimilerinin adına bile tahammil edemediği, Japon Mutfağı’nı aşıp Dünya Mutfağı klasikleri arasında yer alan bir lezzet, SUSHİ! J



Çoğu zaman hangi mutfağa ait olduğu karıştırılıp, ‘Uzak Doğu’ yemeği olarak adlandırılan sushinin ana vatanı Japonya’dır. Çok özel bir yemektir sushi; ahçısı, hazırlanış, sunumu ve yeme şekli dahi özeldir. Ritüelleri vardır. Konumuzu özelteyecek bir giriş yaparsak, bir ahçının sushi ustası olabilmesi için 10 yıl çıraklık dönemini geride bırakması gerekir!

1 Ağustos 2012 Çarşamba

JAPON YEMEK KÜLTÜRÜ


Japonlar değişik tarzlarıyla dikkat çeken bir kültürdür. Davranışları kültürleriyle biz Türkler’den farklıdırlar. Bu yazımızda sizlerle Japonlar’ın yemek ve yaşam davranışlarına dair bir kaç küçük ayrıntı paylaşıyoruz.

30 Temmuz 2012 Pazartesi

JAPON MUTFAĞI


Japon mutfağı, geliştirilmiş ve her geçen gün kendini daha çok yenileyen mutfaklardan biridir. Hem farklı yemek tarifleri hem de kullanılan pişirme yöntemleri ve yemek malzemeleri ile herkesin ilgisini toplamayı da başarmıştır.

Bildiğiniz gibi, tüm Doğu Asya mutfakları birbirlerine benzerler. Fakat Japon mutfağı yağ ve baharat kullanımında diğerlerinden ayrılıyor. Çünkü Japon mutfağında her malzemenin özü, tazesi kullanılıyor. Önemli olan, o malzemenin kendi tadı; sağlık ve damak tadı açısından az yağ ve az baharat kullanılıyor.

23 Temmuz 2012 Pazartesi

ÇİN MUTFAĞI


Çin mutfağı en çok malzeme kullanılan ve kapsamlı hazırlanış evreleri ile dünyada ismi duyulmuş özel mutfaklardan biridir. Gerek kullanılan yemek yeme gereçleri, gerekse yemeklerin içinde kullanılan soslar ve malzemeleri ile farkını ortaya koymuş bir mutfaktır. Çin Halk Cumhuriyeti’nin yanı sıra Tayvan, Singapur, Malezya, Endonezya gibi yerlerde de Çin mutfağı hüküm sürer. Her yöreye özgü farklı malzemeler olmasına rağmen, mutfak, kendi özelliklerini korumayı başarabilmiştir.